fredag 5. april 2013

Bringebær kake (pH-diett)

Foto: Therese Elstad
I dag tenkte jeg å dele en supersunn kake med dere som skal være ganske så basisk. Denne er raw og dermed ikke varmebehandlet over 42 grader. Denne kaken er mest rettet mot dere som har crohns sykdom, da det er mange forskjellige karbohydrater som dere med irritabel tarm kan reagere på. Når jeg har fått sagt det så skal det også sies at det er veldig individuelt hva man reagerer på når man har både crohns og irritabel tarm - så prøv gjerne å lage denne hvis du er litt usikker. Hvis du ikke tåler den kan du gi til dine nære og kjære - det blir de nok glade for.

Selv om denne kaken inneholder mye nøtter, så føles den alikavel ganske lett og syrlig. Husk at man ikke bør overspise seg av denne kaken da den har høy energitetthet! (Lettere sagt enn gjort)

Bunn:
1 dl mandler (legges i bløt 3timer +)
1 dl dadler
En klype salt

Fyll:
5 dl cashew nøtter (legges i bløt 3timer +, gjerne over natten)
Saften av 2 sitroner
frø fra en vaniljestang
0,7 dl kokosnøttolje (extra virgin - cocosa)
0,7 dl Rå honning
2 dl bringebær (gjerne noen ferske til pynt, men frosne går fint til fyllet- husk å tin dem)

Bunn:
Bland sammen mandler i en blender eller food prosessor. Tilsett salt og dadler og blend dette sammen til du har en bunn som er fuktig nok til at den kleber seg sammen. Press bunnen ut i en form (tips: bruk plastfolie over formen, da blir kaken enklere å ta ut) - her kan du bruke fingere dine. Sett formen kaldt mens du forbereder fyllet.


Fyll:
Fjern vannet fra cashewnøttene og blend dette i en blender. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen helt til du har fått en jevn og fin masse (helst uten noen klumper om maskinen din er god nok) - det er denne delen som avgjør hvordan konsistensen på kaken blir, så bruk gjerne en stund her om nødvendig. Hell halvparten av fyllet over på kaken, sett så denne kaldt igjen (gjerne i fryseren). Tilsett bringebær til resten av fyllet og hell så dette over kaken når det første fyllet har stivnet. (Om du vil kan du helle bringebærfyllet over kaken før det første laget med fyll har stivnet, da får du en litt morsom effekt om du rører forsiktig rundt i det og lager sirkler). Sett kaken kjølig, enten i kjøleskapet over natten eller i fryseren om det bare er en liten stund til du skal servere.


Foto: Therese Elstad


~Anbefales!
~Therese







0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Drevet av Blogger.