fredag 5. april 2013

Kokoskake (pH-diett)

Foto: Therese Elstad

Denne kaken lagde jeg i fjor sommer. Det tar litt tid å lage, men mens du lager den kan du dra nytte av fordelene du får når du åpner kokosnøttene. Kokosnøtt vannet har nemlig gode helsefordeler.Om du aldri har åpnet en kokosnøtt før kan du se om du finner noen gode videoer på youtube. Det var der jeg lærte det!

Selv om denne står under pH-diett, så kan du med irritabel tarm også fint tåle denne. Det varierer alltid fra person til person. Anbefales å prøve :-)

Bunn:
3 dl mandler
2 dl dadler
salt
Bland alt dette sammen i en blender eller food prosessor før du presser ut deigen i en kakeform. (liten). Deigen skal være litt klistrete.

Fyll:
6 - 8 dl kokoskjøtt (6-8 grønne kokosnøtter - fåes på innvandrer butikk)
1 sitron
1 vaniljestang (frø)
3 - 4 ss honning
3 - 4 ss cocosa
Varm kokosoljen og honningen før du blander alle ingrediensene sammen i en blender til røra er jevn og fin. hell så alt over i kakeformen og sett kaldt til du skal servere, enten i fryser eller kjøleskap. Dryss gjerne litt kokosflak over kaken. 
   
Foto: Therese Elstad

~Nytes med god samvittighet
~Therese

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Drevet av Blogger.